Maatregelen GWEF ivm Oekraïne

Beste leden,

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. De GWEF is en blijft een organisatie onafhankelijk van elke politieke en/of geloofsovertuiging
In verband met de crisis in de Oekraïne, is er overleg gepleegd met de betrokken clubs. Allen hebben de wil getoond om tot een akkoord te komen dat door de 3 betrokken clubs en de GWEF wordt aanvaard.

Hierbij het resultaat en besluit van de GWEF functionarissen.

De GWEF is niet geïsoleerd van wereldwijde gebeurtenissen.

Met spijt en in overeenstemming met GWCUA hebben de FGWCR, GWCBY en GWEF besloten om het lidmaatschap van de FGWCR en GWCBY met onmiddellijke ingang (3 maart 2022) op te zeggen. Dit totdat de GWEF commissie anders beslist. Zij zullen worden behandeld als Aspirant Clubs. Deze clubs kunnen deelnemen aan de vergaderingen van de GWEF-commissie, maar hebben geen stemrecht binnen de GWEF.

Vanaf vandaag worden de GWEF-kaarten van beide clubs niet langer erkend.
De vlaggen van beide landen zullen door de organisatie niet meer worden getoond tijdens GWEF-evenementen. Organisaties die dit toch doen, zullen met disciplinaire maatregelen worden geconfronteerd. Iedere persoon die Russische of Belarus vlaggen of emblemen toont op één van de GWEF-evenementen, zal van de locatie worden verwijderd.
Beide clubs zullen worden uitgesloten van de prijsuitreiking.
Individuele leden van beide clubs zijn vrij om lid te worden van andere GWEF clubs, of evenementen bij te wonen als zijnde NON-GWEF lid.

Edwin Devey
Secretaris GWEF.

We beseffen dat de oorzaak van de ontstane situatie in Oekraïne, niet bij de bevolking van Rusland en/of Belarus ligt, maar bij het huidige regime. Daarnaast hopen we dat de situatie zich zodanig ontwikkeld dat we beide clubs weer als volledig lid van de GWEF mogen verwelkomen.

Onze harten zijn bij de Oekraïense bevolking.

Charles van den Nieuwenhuijsen.
Interrep GWCH